El raper argentí Trueno s’afegeix al Girona Music Festival

COMPARTIR

Notícies relacionades

El raper i freestyler argentí Mateo Palacios, més conegut com a Trueno, actuarà al Girona Music Festival l’1 de juliol de 2022. La segona edició del festival gironí se celebrarà del 30 de juny al 10 de juliol a l’annex de l’Estadi de Montilivi i ha afegit, al cartell, un jove artista que amb només 19 anys s’ha convertit en tot un fenomen de la música internacional urbana. El festival organitzat per la promotora gironina White & Bright Live Music va confirmar al desembre la presència de La Oreja de Van Gogh, Bad Gyal, Ayax y Prok, Stay Homas i Dàmaris Gelabert i en els propers mesos tancarà la programació definitiva.

A finals del 2021 Trueno va tancar la gira del seu primer àlbum, Atrevido, exhaurint entrades a escenaris destacats argentins de ciutats com Buenos Aires, Rosario i Córdoba –també va actuar a Uruguai i a Espanya. Després de l’èxit d’Atrevido –certificació Cuádruple Platino-, actualment està preparant el seu següent treball. Trueno, que va néixer i créixer a La Boca, barri de Buenos Aires, ha competit en batalles de freestyle i el 2019 va ser el més vist del món en reproduccions de vídeo i també va ser campió de les edicions de Red Bull Batalla de los Gallos y Freestyle Master Series. Les entrades per veure Trueno ja es poden comprar al web www.gironamusicfestival.com a un preu d’entre 25 i 60 €.

Diferents gèneres musicals

A la primera edició del Girona Music Festival, el juny del 2021, un total de 6.000 espectadors van presenciar les actuacions de Nil Moliner, Vanesa Martín, Antonio Orozco i Miki Núñez. Al 2022, com a mínim comptaran amb el rap de Trueno (1 de juliol), el dancehall de Bad Gyal (2 de juliol), el pop-rock espanyol de l’emblemàtic grup La Oreja de Van Gogh (8 de juliol), el rap dels germans Ayax y Prok (9 de juliol), el reggae i el trap d’Stay Homas i la música pel públic infantil de Dàmaris Gelabert (ambdós, el 10 de juliol). A la segona edició l’aforament per concert es doblarà, de 1.500 a 3.000 assistents i sense cadires. En els propers mesos el festival, que seguirà comptant amb activitats paral·leles com el market, tancarà la programació.