El 14è Tempo de Girona arrenca aquest divendres 8 de juliol amb La Casa Azul i una quarantena de propostes musicals durant 24 dies seguits al Barri Vell

COMPARTIR

Notícies relacionades

El festival gironí se celebra fins el 31 de juliol als jardins del passeig Arqueològic amb artistes consolidats i revelació i amb cinc concerts inclusius

Es recuperen els concerts a la plaça dels Jurats amb la presència, també, de La Bien Querida, Ramon Mirabet, E-Strings, Cecilia Krull, Joina i Blondex

El 14è Festival Tempo de Girona se celebrarà del 8 al 31 de juliol i tindrà com a espais el passeig Arqueològic i la plaça dels Jurats

El 14è Festival Tempo de Girona comença aquest divendres 8 de juliol amb el concert de La Casa Azul (22 h) i s’allargarà fins el 31 de juliol al Barri Vell. Durant 24 dies seguits hi haurà una quarantena de propostes musicals i culturals gratuïtes al passeig Arqueològic i concerts de pagament a la plaça dels Jurats. L’esdeveniment oferirà propostes musicals d’artistes consolidats i revelació, de gèneres com el rock, indie, urban o jazz, presentacions de llibres, tast de vins i altres arts escèniques. El Tempo seguirà apostant per la inclusió social amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE, el Sector Est de Girona, Clams i EnCantados. El festival gironí donarà el tret de sortida amb els concerts a la plaça dels Jurats (8, 9 i 10 de juliol) de La Casa Azul, La Bien Querida, Ramon MirabetCecilia Krull, Joina i Blondex (el dia 29, serà el torn d’E-Strings, de la GIO Symphonia). Al passeig Arqueològichiactuaran de franc pels assistents Bratia, Anthus, Joan Masdéu, Boom Boom Fighters, Manzau, Ju i Ven’nus, entre altres.

Albert Candela, director del Tempo, explica que “després de dos últims anys durs per la Covid, ens fa molta il·lusió tornar a celebrar un Tempo com el d’abans. Recuperem els concerts a la Plaça dels Jurats i, al Village, continuarem amb la nostra forta aposta per la música variada i per grups emergents que, moltes vegades, després de Tempo fan el salt a festivals més grans”.Laia Gelabert, responsable de programació i producció, destaca que “amb el Tempo Dones posem el nostre granet de sorra en la lluita per la igualtat, si bé al Village mantenim l’equitat en els concerts. I seguim apostant per la inclusió oferint l’opció d’actuar a col·lectius que, malauradament, no tenen tantes oportunitats”.

El Tempo Dones, amb un cartell únicament femení

La plaça dels Jurats, situada al costat del passeig Arqueològic, va acollir concerts de Tempo per darrer cop el 2019, abans de la pandèmia. El Tempo donarà el tret de sortida aquest divendres 8 de juliol amb la banda barcelonina La Casa Azul (22 h) que, amb el cantant Guille Milkyway al capdavant, estrenarà a Girona el seu darrer senzill, ‘No hay futuro’. El de Tempo és l’únic concert programat de moment a les comarques gironines pel grup de pop electrònic, que té com a himne ‘La revolución sexual’. Abans de La Casa Azul actuarà Vega Almohalla (20.30 h), una artista viral (amb 18 anys va debutar col·laborant amb Zazo & Gxurmet) que ofereix diferents versions del seu so, des del pop ballable a l’urbà. Qui també presenta nou disc és Ramon Mirabet. ‘Free’ és el quart disc en anglès del cantautor barceloní, que aquest dissabte 9 de juliol (21.30 h) actuarà al costat d’una intèrpret de Llengua de Signes (Eva García, d’EnCantados) per facilitar l’assistència de persones sordes.

La Casa Azul actuarà al Tempo aquest divendres 8 de juliol (22 h) a la plaça dels Jurats

El tercer dia consecutiu de concerts a la plaça dels Jurats (diumenge 10 de juliol, 18.30 h) es completarà amb el Tempo Dones, amb un cartell únicament femení. La Bien Querida serà el cap de cartell de la jornada i també estrena nou single, ‘Resistiré’. Liderada per la cantant basca Ana Fernández-Villaverde, combina pop amb altres estils musicals com el flamenc, l’electrònica o l’indie i ha versionat temes de Jeanette (‘Soy Rebelde) i de Minerva (‘Llorando por ti’, per a la nova sèrie d’HBO Max ‘Todo lo otro’).  El mateix dia hi actuarà la madrilenya Cecilia Krull, coneguda per ser la veu de la sintonia de ‘La Casa de Papel’ i que es considera una cantant versàtil que es va iniciar en el món del jazz. El de Krull, serà l’únic concert a Catalunya de l’estiu. Completaran el cartell les gironines Blondex (discjòquei que combina psytrance, electrohouse i pop electrònic) i Joina (una de les veus emergents del panorama musical en català i que uneix música urbana, pop i jazz).

El 29 de juliol hi haurà un darrer concert de pagament a la plaça dels Jurats, a càrrec d’E-Strings, de la GIO Symphonia. Es tracta d’una actuació que fusionarà diferents gèneres com la música clàssica, el pop, el rock, el dance o els ritmes llatins, i que versionarà temes de De Händel, Lady Gaga, Bon Jovi, Beethoven, Colplay i David Guetta.

Col·laboracions amb altres projectes, vermuts musicals i xerrades literàries amb Tempo Llibres

Als jardins del passeig Arqueològic s’hi reuniran, durant el Tempo Village, diferents estils musicals com urban, rock, pop rock, balkan, flamenc, blues rock, versions, rumba, blues, indie, africà, jazz, pop i rhythm and blues, entre altres. La programació s’ha dut a terme en col·laboració amb el Grup Enderrock i els artistes convidats són Bratia, Anthus, Joan Masdéu, Boom Boom Fighters, Manzau, Ju i Ven’nus, Massa, Lídia Mora, Laura West, Pol Bordas, Mireia Vilalta, Dan Peralbo, Oh Well, Singuila Band i Lia Sampai, entre altres. Tempo és un festival que construeix sinèrgies amb altres referents culturals i socials de la ciutat i la col·laboració amb el Festival Neu! permetrà l’actuació de Galdrick, Tom Hagan i Bernarda. El 12 de juliol també es col·laborarà amb l’Ajuntament de Girona amb l’Antenes, un projecte per a joves implicats en les arts i la cultura que ofereix l’oportunitat de viure des de dins la programació artística d’un festival o equipament de Girona i el seu entorn.

Aquest any se segueix donant un gran impuls a la inclusió, amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE (Nucli Trío de David Viñolas i Rebelde Ibón Casas), una actuació del grup de Rumba 4G, formació sorgida de la feina que es duu a terme al Sector Est de Girona per a la inclusió social a través de la música, i del grup Clams, una banda de pop eclèctica i inclusiva que compta amb un grup de coristes amb persones en situació de discapacitat intel·lectual qui aporten una energia única amb un so genuí i inconfusible. Acaben d’estrenar el disc ‘Melodies del Somriure Inconscient’. També hi haurà 8 vermuts musicals i activitats paral·leles com el Wine&Music (un tast de vins, l’11 de juliol –26 €-, amb música en directe del grup Tokaji Quartet, amb Albert Salvatella a la veu) i xerrades literàries (Tempo Llibres) amb Donat Putx, Gemma Humet, Pepe Ribas i Canti Casanovas. L’horari del Tempo Village serà de 14 a 23 h entre setmana, i de 12 del migdia a 1.30 h de la matinada els caps de setmana.

22.100 espectadors el 2021

En l’edició anterior, Tempo de Girona va tancar amb 22.100 espectadors després de 17 dies consecutius on van comptar amb una quarantena de propostes gratuïtes de música, gastronomia i literatura als jardins del passeig Arqueològic. Hi va haver actuacions de grups, la majoria gironins i barcelonins, com The New Raemon, Laura West, Natxo Tarrés & The Wireless, Blanquito Zurdito, Carmen113, Shí, i converses literàries (Tempo Llibres) amb autors com Gerard Quintana.