El Bàsquet Girona s’apunta al 3×3 femení

COMPARTIR

Notícies relacionades

Ygueravide, Cuevas, Gimeno i Canella, entre les millors del continent, competiran als circuits català, espanyol i europeu

Quatre de les millors jugadores del rànquing 3×3 FIBA, Sandra Ygueravide (1), Aitana Cuevas (4), Vega Gimeno (6) i Marta Canella (9), formen part des d’ahir del nou projecte del Bàsquet Girona: un equip de 3×3 femení que s’afegeix una estructura on ja hi ha un sènior a LEB Or, un altre a la Lliga EBA, vint equips de base, un 3×3 masculí i un equip en cadira de rodes. Marc Gasol, ahir en tant que president, va mostrar-se convençut que la iniciativa servirà per «maximitzar el talent de les noies i donar visibilitat a la disciplina del 3×3» i va subratllar que han construït un equip «supercompetitiu».

De fet Ygueravide, Cuevas, Gimeno i Canella van competir l’estiu passat amb la selecció espanyola i van guanyar l’europeu a París, dos World Tour (Mies i Montreal), un subcampionat continental a Voiron i es van quedar a les portes dels Jocs Olímpics de Tòquio. «Fins ara competíem amb la Federació perquè no hi havia cap valent com en Marc que apostés per això. És un pas enorme i estem molt contentes, perquè podrem jugar més partits i això ens farà millorar i sumar més punts al rànquing», detallava Vega Gimeno en connexió telemàtica amb Fontajau.

Tres de les quatre jugadores del nou equip del Bàsquet Girona combinen la modalitat 3×3 amb la de 5×5: Sandra Ygueravide (Lille, Lliga Francesa), Vega Gimeno (Casademont Saragossa, Lliga Femenina) i Marta Canella (Barça CBS, Lliga Femenina Challenge). Aitana Cuevas es va retirar a l’estiu després d’una trajectòria longeva a Lliga Femenina 2 (15 temporades) amb un capítol a la màxima categoria, també, al Ciudad de Burgos.

L’equip de 3×3 femení del Girona competirà als circuits català, espanyol i europeu. El calendari, segons va detallar Marc Gasol, encara no està perfilat «perquè és molt dinàmic i anirem veient quins torneigs són els més interessants per donar la màxima visibilitat al projecte». Paral·lelament, el club mantindrà el 3×3 masculí, que l’estiu passat va obtenir molt bons resultats. Les competicions arrenquen entre maig i juny i serà aleshores quan es determinarà el calendari, sense que sigui descartable alguna competició a Girona o a la província.

«Aquest és l’escenari ideal per créixer. Hem competit juntes amb la selecció espanyola i ara de la mà d’en Marc i del Girona farem un pas de gegant més», va apuntar Vega Gimeno per clausurar la presentació.