EL DESENTERRADOR Teatre Municipal de Girona

COMPARTIR

Notícies relacionades

Societat Doctor Alonso

DC. 23/02/22 – 18.30 H
DJ. 24/02/22 – 18.30 H

TEATRE MUNICIPAL (SALÓ DE DESCANS)

PREU: 12 €

DURADA: MINUTS

“El desenterrador” posa la mirada en la paraula, la seva corpologia i la seva relació amb el cos i l’acció.

Com el seu nom indica hem desenterrat paraules en sentit real i figurat. És a dir, hem treballat amb paraules en desús, paraules el significat de les quals ha canviat i paraules tabú. I sobretot amb “valors” del nostre sistema ètic que pensàvem que calia revisitar. La Corpologia de les paraules és aquella propietat que tenen no només de crear i designar el món físic, sinó la de generar un món ètic, un sistema polític i un ordre social.

Aquest projecte ha indagat en l’estreta i canviant relació que es produeix entre les paraules i el seu ús, i les accions que se’n deriven. Una relació d’anada i tornada que dóna sentit i cos a la nostra forma d’habitar el món. En aquests moments en què sembla que el llenguatge tendeix a la simplificació, a la sinterització (via tecnologia) i a una certa globalització proposem parar i observar aquest procés amb deteniment per mirar-nos i mirar d’entendre aquests processos i les seves conseqüències en els nostres cossos i la nostra forma d’accionar.

“El desenterrador” és un projecte de creació i investigació escènica al voltant del cos i les paraules. Un procés d’investigació dut a terme per un equip multidisciplinari que s’ha implementat en una sèrie de residències-tallers a diferents indrets de Catalunya Espanya i Sud-Amèrica, en un camí des del més local fins a un àmbit més internacional.