Solistes del grup La Locomotora Negra es retroben avui amb motiu d’un concert de jazz en benefici de la Fundació Els Joncs

COMPARTIR

Notícies relacionades

La sala polivalent de la Fundació Els Joncs, a Sarrià de Ter (carrer Xuncla, 20), acull avui a partir de les 8 del vespre un concert de jazz solidari. Amb el nom de Jazz als Joncs, l’espectacle d’aquest vespre reunirà sis components de La Locomotora Negra, una banda que va posar el punt i final a la seva trajectòria el 2021 després de 50 anys en actiu. Ricard Gili (trompeta i veu) i Carles Gili (bateria), dos dels fundadors del grup, coincidiran de nou a l’escenari amb el seu germà Toni Gili (saxo). També hi actuaran Oriol Romaní (clarinet), Pep Rius (guitarra) i Jordi Casanovas (contrabaix). Els beneficis aniran destinats a la fundació per tirar endavant els seus projectes dirigits a persones amb discapacitat intel·lectual.

Els sis músics s’hi presenten com a Jazz Class Jammers, un grup que neix a partir de Jazz Class, la Fundació Catalana de Jazz Clàssic. Aquesta organització, sense ànim de lucre, aposta per la música negra nord-americana en les seves formes més populars i tradicionals i té l’objectiu de difondre aquest estil a partir d’un seguit d’activitats com ara concerts, conferències, seminaris i Jam Sessions. El concert d’avui tindrà lloc a la sala polivalent, amb una superfície de 400 m² i una capacitat per a 250 persones. Sonaran clàssics del jazz de la dècada dels anys 20, 30 i 40 i també temes d’un disc que Jazz Class Jammers va enregistrar el 2020, durant l’etapa de confinament per la pandèmia del coronavirus.

La Fundació Els Joncs es va constituir el 1991 per familiars i professionals que treballaven al Centre d’Educació Especialitzada Mare de Déu del Carme des del 1978 a Sarrià de Ter. Es va impulsar un centre especial de treball que va iniciar la seva activitat el 1995 amb la finalitat de buscar la plena integració laboral i social de nois i noies amb discapacitat intel·lectual, un cop superada l’edat escolar. Actualment, la Fundació atén entre tots els seus centres a un total 152 persones i té contractats 44 professionals. A l’Escola hi ha actualment 74 alumnes d’entre 3 i 21 anys. Al Centre Especial de Treball es dona feina a 20 persones amb discapacitat intel·lectual, s’ofereixen serveis de neteja (d’aparcaments de comunitats de veïns i particulars, de fàbriques o naus industrials) i de manipulats (muntatge de jocs de taula i de peces d’us industrial).