El “Popap”, primer programa de ràdio al metavers 

COMPARTIR

Notícies relacionades

Demà, dimecres 4 de maig, a les 13.05, l’equip del “Popap”, encapçalat per Mariola Dinarès, es traslladarà fins a la Fira de Girona, seu de la fira catalana de blockchain, per realitzar el programa d’una manera inèdita. Allà s’endinsarà en un entorn virtual creat pel CBCAT, el Centre Blockchain de Catalunya, que reprodueix la distribució de l’estudi 1 de Catalunya Ràdio. El metavers també inclou un escenari, que permetrà que Marc Parrot presenti la seva cançó “Els fets i l’atzar”. Parrot serà físicament a Barcelona i virtualment, al costat de Mariola Dinarès. 

El “Popap” de demà té com a objectius explicar com és, com es crea i quines possibilitats té un metavers, saber com es creen els avatars i com són les seves connexions, i conèixer quina és la indústria catalana que ja s’ha posat a desenvolupar projectes en aquesta línia. Per aconseguir-ho, esdevindrà el primer programa de ràdio que es farà dins d’un metavers i inclourà la primera actuació d’un cantant català al metavers, la de Marc Parrot amb “Els fets i l’atzar”. Malgrat ser físicament a llocs diferents (Dinarès, a Girona, i Parrot, a Barcelona), tots dos estaran junts, a través d’uns avatars-ninots, a l’entorn virtual creat a tal efecte. 

Durant el programa, Mariola Dinarès conversarà amb Quirze Salomó, president delCentre Blockchain de Catalunya; Santi van Gelderen, desenvolupador del CatVers; Toni Mateos, de FreeVers, i Cai Felip, d’Union Avatars. Amb els seus testimonis, i amb la mateixa experiència del programa, els oients podran descobrir per què servirà el metavers en el futur, quins són els seus usos, i quina diferència hi ha amb els videojocs que van a l’avançada. El “Popap” de demà, al marge dels canals habituals, es podrà seguir pel YouTube de Catalunya Ràdio per copsar tota l’experiència. 

El “Popap”, presentat i dirigit per Mariola Dinarès, s’emet cada dia de dilluns a divendres, a les 13.05, a Catalunya Ràdio.